Nieuws

Schadeherstel Meester 800x338px

Met gepaste trots maken wij bekend dat wij toe getreden zijn tot de selecte groep van Schadeherstelmeester.

Schadeherstelmeester is het netwerk van autoschadeherstelbedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstellen van complexe autoschade.

De afgelopen periode is gebruikt om de vestigingen aan te sluiten. Inmiddels is er een goede spreiding met 22 vestigingen van schadeherstelbedrijven die aan de basis staan van dit nieuwe concept.

Schadeherstelmeester is een initiatief van de dealerholdings Broekhuis en PGA Nederland en schadeketen Autoschade Herstel Groep (AHG). De aangesloten vestigingen hebben o.a. de verplichting om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van kennis en techniek en om minimaal twee merkspecialisaties in huis te hebben.

Er zijn diverse aanvragen van potentiële leden ontvangen, welke momenteel worden getoetst aan de strenge selectiecriteria voor dit exclusieve netwerk. De geselecteerde bedrijven zijn allemaal bereid belangrijke investeringen te doen op het gebied van complex schadeherstel. Een complexe schade vereist naast vakmanschap merk specifieke kennis en techniek.

Het laatste nieuws en acties van Autoschade Herstel Roos Alkmaar via Facebook. Volg ons op Facebook en blijf automatisch op de hoogte!

    1. VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN. Kijk, wij zijn niet vies van een schadetje en sommige schades vinden wij zeer interessant, iets van beroepsdeformatie zullen we maar zeggen. Echter bij de meeste ongevallen worden er naast de ontstane materiele schade ook personen in mindere of meerder mate ernstig geraakt. Reden voor veel autofabrikanten om te werken aan systemen die botsingen/ongevallen proberen te voorkomen dan wel de persoonlijke schade enorm te beperken, zoals noodremsystemen (AEBS). Recent heeft de ANWB de resultaten van een eigen onderzoek gepubliceerd en de conclusie luidt: "Noodremsystemen (AEBS) werken nog prima bij slecht zicht, hoewel 'ietsje' minder dan bij goed zicht”. De beoordeling van de werking van deze systemen zit sinds enkele jaren in de EuroNCAP-botsproeven. De ANWB deed een variant op deze test, waarbij is gekeken of de noodremsystemen ook bij een vervuilde voorruit of bij zware regenval goed blijven functioneren. De conclusie is dat de geteste systemen zich door deze omstandigheden amper van de wijs laten brengen. Ondanks een sterk vervuilde voorruit werken de optische sensoren "opvallend goed". De systemen moeten nog wel verder ontwikkeld worden, vindt de bond. Uit de test bleek dat storingen in het systeem bijvoorbeeld niet altijd aan de bestuurder worden doorgegeven. Ook houden sommige in 'remtijd' geen rekening met de weersomstandigheden, zodat ze bij nat wegdek te laat ingrijpen. Onder bepaalde condities, zoals regen, mist, slecht zicht of nacht, mogen de systemen net iets eerder met waarschuwingen en rem-ingrepen komen, aldus de ANWB. Zo kan voorkomen worden dat bij gelijke snelheid maar op een nat wegdek een auto met noodstopsysteem toch in botsing komt, waar dat bij droog wegdek niet gebeurt. Noodremsystemen maken auto's slimmer en veiliger, maar de ANWB vindt dat ze wel kritisch moeten worden getest. (Bron: Automotive Management / ANWB)

    2. CABRIODAG SCHAGEN 2017 Afgelopen zondag 11 juni organiseerden de Heeren van Scaghen en SASV voor de 12e keer de Cabriodag Schagen. Een prachtig evenement waarbij mensen met een verstandelijke beperking een schitterende cabriotour aangeboden krijgen door vrijwilligers. Onze uitleen Porsche was dit jaar ook van de partij, nou volgens ons hebben zowel de bestuurder als bijrijder genoten van het mooie weer, de tour en natuurlijk van (het prachtige gerochel van) de Porsche ;-) Wilt u wellicht volgend jaar ook (weer) meedoen? Volg Cabriodag Schagen dan op Facebook: https://www.facebook.com/cabriodagschagen/

    3. Voor vele duurt het nog even voordat de vakantie er aan komt. Mocht je voor die tijd nog schade rijden en of een ster in je raam willen laten repareren (zeker met airco in de auto geen onverstandige beslissing) dan krijg je van ons, naast het prachtige “Klaver 80-jaar magazine”, het VAKANTIE PUZZELBOEK. Met 71 verschillende puzzels zoals woordzoekers, kriskras, paardensprongzoekers en natuurlijk kruiswoordpuzzels, kortom een lekkere inspannende ontspanning tijdens de vakantie ☺

    4. Autoschade Roos, bedankt voor jullie medewerking aan de Cabriodag Schagen 2017!! Jan heeft een topdag gehad 😄👍🏼!

    Meer nieuws op Facebook